KOJE TEHNOLOGIJE KORISTIMO?

Praćenjem novih modernih tehnologija i materijala osluškujemo tržište i njegove potrebe. Tako u svojoj ponudi osim klasičnih kamina i kaljevih peći imamo i kamine koji se spajaju na sustav centralnog grijanja, kamine sa distribucijom toplog zraka i kamine na principu kaljevih peći.

SPREMNIK TOPLINE

Spremnik topline omogućuje akumulaciju topline što daje duži toplinski učinak uz manju potrošnju. Vrući plin za izgaranje izlazi iz kamina u spremnik topline koji se može ugraditi na vrh ili pokraj samog ložišta. Spremnik topline izrađen je od vatrostalne gline otporne na toplinu,apsorbirajući dimne kanale koji pohranjuju toplinu iz izgaranja dima. Tijekom gorenja i nakon pohranjene topline polako se oslobađa u dnevni boravak dajući ugodnu toplinu vašem domu.

KAMINI S DISTRIBUCIJOM TOPLOG ZRAKA

Kamini s distribucijom toplog zraka rade na principu kolektora toplog zraka oko samog ložišta. Takav topli zrak može se distribuirati i u druge prostorije putem sustava za razdjeljivanje toplog zraka pomoću mreže termoizoliranih cijevi koje na mjestu izlaza sadrže raspršivač toplog zraka. Uz takav sustav grijanja moguće je po potrebi i smanjiti razinu topline u prostoriji u kojoj se nalazi kamin

KAMINI NA VODU  (KOJI JE SPAJAJU NA SUSTAV CENTRALNOG GRIJANJA)

Kamini koji se spajaju na sustav centralnog grijanja pružaju jedinstven izvor grijanja za cijelu kuću kao i za distribuciju tople vode u kućanstvu. Ugradnjom takvog kamina ostvarit ćete značajnu uštedu. Kamin sa spremnikom za vodu može biti jedini izvor toplinske energije u vašem objektu ili nadopuna već postojećem sustavu grijanja. Energija iz ložišta zagrijava vodu u spremniku koja se kao takva može koristiti za centralno grijanje, podno grijanje i bojler za toplu vodu.

AUTOMATIZACIJA KONTROLE

Automatska kontrola izgaranja registrira trenutnu fazu procesa gorenja i kontrolira točno napajanje zraka kako bi se iz drva dobilo što više energije. Nakon što gorivo potpuno izgori, regulator zraka potpuno se zatvara. Time se osigurava maksimalna učinkovitost energije goriva uz minimalne gubitke.
Ova tehnička inovacija u skladu je s modernim dizajnom i praktičnim rješenjem: mobilnost ekrana, bez mehaničkih kontaktnih komponenti, jednostavna upotreba i robusnost pojedinih komponenti.